HTML

vérvaló

történetek amik meg lettek élve,álmodva,vagy egyszerüen csak szembe jöttek volna ,ha nem fordulok sarkon.nem lesz benne rendszer,kronológia.úgy jönnek majd sorba, ahogy eszembe jutnak.egyetlen dolog ,ami közös lehet bennük,hogy én írom le öket azzal a szilárd meggyözödéssel,hogy NINCS isten.a játék szabályait -anékül,hogy tudnánk-betartva mi vagyunk a teremtök ,magunk.

Friss topikok

  • matchstick : Filmet,filmet! (2008.08.23. 16:35) Nagyvárosi romantika
  • alitta42: egy napja nyitottam,bocs levinmarc ennyi idöm nincs.mire gondolsz,hogy egy van fenn?használd a csú... (2008.07.22. 21:26) Mandela 90 3/3

Linkblog

Archívum

Nagyvárosi romantika

2008.07.23. 01:05 alitta42

 Pank harminc volt,munkanélküli és nagyon másnapos.Tudta,hogy eröt kell vennie magán,mert egyedül van,senki nem fogja helyette levinni a cuccokat a mosodába.Megint ez  rohadt vasárnap gondolta .Semmi tiszta gönce,csak az öltöny amit állásinterjúkra vásárolt..De menni kell,a frigó is tök üres.Mi baj lehet-járt a fejében-a nap is süt.Összepakolta a szennyest egy sporttáskába, öltönyt húzott napszemüveget tett a homlokára,inkább csak a sokkoló másnapi fények miatt.Akár valaki is lehetnék -vigyorgott keserüen a tükörbe,és elindult.

Gyorsan bedobálja a dolgait a gépbe, és amig az mos,beugrik a waitrose-ba-mondogatta a tervet maga elé-pontosan tudja mit fog venni,mitöl enyhül a hasogató fejfájás,és ez az örjítö gyomorbaj.Csak ahogy mindíg-motyogott-répalé,cukkini,saláta,meg a Guardiant is meg kéne venni,Dylan cd a mostani ingyen melléklet.És zakatolt.Ez a vasárnapok monotóniája. Szépen sorjában:mosoda,apró,mosószer,tik-tak,gép indul,táska a gép tetejére(ugyan kinek kéne),tik--tak,séta a boltba,kosár ,répalé,tik-tak,cukkini,Guardian,tik-tak,saláta,pénztársor,tik.

Meglátta a lányt.A mellette lévö sorban állt.Az érzés ami végigjárta leírhatatlan volt.Minden amit  elképzelt valaha.Biztosan valami punk zenekar basszosa-ez volt a legmagasabb karrier amit el tudott képzelni leendö kedvesének-,mini szoknya,bör dzseki,festett fekete haj,néhány piercing,és nézd egy üveg JD meg cigaretta van a kosarában vasárnap délben.Ilyen egybeesés álmaival,nem lehet véletlen.Szidta a sorsot,hogy vasárnap mindíg ebben a bohóc jelmezben kell neki vásárolni amíg a ruhái mosódnak.Kész terve volt.Jövö csütörtökön nem megy kocsma-koncertre,egy ruhája tiszta marad,néhány fontot is spórol,és itt lesz vasárnap ugyanebben az idöben,megvárja és megszólítja.A többi menni fog magától.Boldog volt.

Kate huszonhat volt, fáradt és szomorú.Mindenki menjen a fenébe gondolta.Tegnap még nagyszerü ötletnek tartotta ezt a party-t.Frissen diplomázott,most már orvos,gondolta egyszer az életben mért ne ereszthetné el magát de nagyon.Menjünk Camden-be mondták barátai.Ne tervezzünk ott úgyis lesz valami.Ráadásul itt van Dave albérlete,ha lefáradnánk.Nem ismerte Londont.Életében talán ötször járt itt,ebbe beletartozott a Big Ben túra az iskolával ,meg az állatkert látogatás apuékkal tíz évesen.Most nagyon egyedül érezte magát.

Dühös volt Dave-re,aki tegnap csúnyán rászedte.Beöltöztette ebbe a maskarába,hogy ez most a Camden-i trend,ruháit a kocsiban hagyta,tudva úgyis együtt mennek haza.Dave-ben megbízott, évek óta ismerte az egyetemröl.Nem tudott semmit mondani ,mikor megkérte ugorjon le a waitrose-ba hozzon italt meg cigit-öt már nem szolgálnák ki- ,a buli estig folytatódik,alszanak egyet ,holnap reggel majd épségben haza vezetnek.A jelmezzel meg ne foglalkozzon- mondta Dave,vasárnap délelött ebben a városban minden elöfordulhat.Legalább innen látható már az alagút vége, gondolta Kate,és elindult.

Kicsit borzongott ,mit gondolhatnak róla az emberek,mikor végigmérik,de nem foglalkozott vele.Gyorsan megveszi,vissza siet,talán még iszik egy pohárral,és holnap kezdödhet az élet. Milyen régen várja,a valóság.Éppen ezen töprengett,mikor megpillantotta öt a másik sorban. Szinte elsüllyedt szégyenében.Miért most történik ez vele,mikor úgy néz ki ,mint aki szólót énekel a Debby Harry kórusban.Hihetetlen-gondolta-ahogy mindíg álmodta :kicsit borostás, kicsit  kócos,de ápolt,és a vasárnapi  vásárláshoz is tud öltönyt venni. Nézd, cukkíni, répalé, saláta.Most nyomban fog sikítani,vehegehetáriánus.Guardian a kosárban.Már gyerekeik nevén  ábrándozott,meg a folyó parti házon Henley-ben,mikor sorra került.Kifizette a whiskey-t  meg a lucky strike-ot,gyorsan megfordult ,hogy meszólítja,de ö eltünt.Mintha csak egy álom lett volna.Toporzékolt egy darabig majd visszasétált a házba.Barátainak nem is mesélte el ,ami történt.Úgyse  hinné  senki.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://mivanhamegse.blog.hu/api/trackback/id/tr88580958

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása